torsdag 19 december 2013

Mjölkchokladfudge

Inne hos Bakverk och Fikastunder hittade jag två olika fudgerecept jag ville testa. Så här får ni det första - mjölkchokladfudge. Ni kan byta ut mjölkchokladen mot valfritt smaksatt choklad - kanske Marabou Black eller Daim kanske? Bara fantasin sätter gränser. =)


Mjölkchokladfudge, recept lånat av Bakverk & Fikastunder
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
ca 120 g valfri mjölkchoklad

Klä en form med bakplåtspapper. Koka upp grädde, socker och sirap till 120-125 grader. Ta av från plattan och rör ner smör och honung till smält. Ställ tillbaka på plattan och låt koka 2 minuter till. Ta av från plattan igen och rör ner mjölkchokladen tills den smält. Häll sedan upp i formen och ställ i kyl över natten innan du skär upp den i bitar.

Imorgon får ni recept på nutellafudge!

2 kommentarer: