måndag 16 december 2013

Mintkyssar

Gjorde mintkyssar i förra veckan. Tog nästan två dagar för dem att stelna. Efter en dag så vände jag upp och ner på dem. De hade nämligen stelnat på ovansidan, så tänkte att dem kanske stelnade fortare om jag vände på dem. Så nästan två dygn för att stelna. Chokladen stelnar fortare. 
Receptet hittade jag på Ica.se.
Mintkyssar
1 äggvita
5 droppar pepparmintsarom
3,5 dl florsocker
50 g mörk choklad

Vispa äggvitan riktigt fast. Vispa ner pepparminten. Sikta florsocker så att du inte har några klumpar och vispa ihop allt. Spritsa eller klicka ut cirklar på bakplåtspapper.
Låt stelna i rumstemperatur. När dem stelnat "halvvägs" gjorde jag små gropar med fingret i toppen. 
Smält chokladen. Snabbast gör du det i en skål i mikron. Fyll den lilla "gropen" och gör en liten topp av chokladen. Låt stelna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar