onsdag 9 oktober 2013

Daimbiskvier

Hittade ett recept inne på Jennys Matblogg på Daimbiskvier. Lät gott och har aldrig gjort biskvier så ville testa. =)

Daimbiskvier, ca 20st
200g mandelmassa
0,5dl strösocker
1 äggvita

150g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
84g daim (3 st)

150g mjölkchoklad
28g daim (1 st)

(Alltså 2 dubbeldaim)

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassa och rör ihop med strösocker och äggvita.
Klicka ut små bottnar på en plåt klädd med bakpapper. Och in i ugnen i ca 15-20 min.
Rör ihop mjukt smör, florsocker, vaniljsocker och en äggula. Krossa/hacka tre daim ner i smörkrämen.
Bredd på undersidan av bottnarna. Försök göra lite toppiga, jag misslyckades lite halvt med det eftersom jag inte krossade daimen tillräckligt.
Smält choklad och doppa biskvierna. Lite krossad daim ovanpå.
Kanske inte de allra vackraste, men helt ok goda. =P
Får se vad familjen tycker om dem senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar