torsdag 20 december 2012

Polkafudge

Hittade även detta receptet inne hos Bakverk och Fikastunder. De blev väldigt goda, jag kunde dock inte krossa polkagrisarna så mycket som jag ville och jag tror jag kokade fudgen för länge. Men de blev hur goda som helst ändå. =)

Polkafudge
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
120 g vit choklad
70 g polkakarameller

Koka upp grädde, socker och sirap tills det klarar kulprovet. Krossa polkan, förslagsvis i en plastpåse. Tag kastrullen av från plattan och rör ner honung och smör. Låt koka 2 minuter till. Tag av från kastrullen och rör ner den vita chokladen tills den smält. Sist så rör du ner den krossade polkan. Häll över i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen någon timme eller över natten innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar