tisdag 13 november 2012

Nutella- och jordgubbsbullar

Ett par riktigt mumsiga bullar som är svåra att sluta att äta är Nutella och jordgubbsbullar. Jag hittade receptet i någon Kvällsposten bilaga för länge, längesedan. Var längesedan jag bakade dessa bullar, ska försöka komma ihåg och göra det en dag snart. Bullarna i sig, utan fyllningen är väldigt goda som tillbehör. Söta men det funkar. Valborg 2011 så hade vi de som tillbehör till pastasallad. =)
Mumsiga bullar
Nutella- och jordgubbsbullar, ca 20 st
50 g jästför söta degar
100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
0,75 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
1 ägg
ca 10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
Nutella
Jordgubbssylt
1 ägg att pensla med

Garnering:
Florsocker

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin/smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt. Tillsätt lite till jästen och rör tills det löst upp sig, tillsätt sedan resten.
Tillsätt sirap, salt, ägg och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig, kladdfri deg. Låt sedan jäsa i 30 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen lite. Rulla 20 släta bullar. Lägg bullarna i formar (eller i en muffinsplåt om du har en)
Gör en grop i varje bulle och lägg i en halv tesked Nutella och lika mycket jordgubbssylt i varje. Låt jäsa i ca 30 min till.
Pensla sedan med ett ägg. Grädda i 225 grader i ca 8 minuter. Om du vill kan du strö över florsocker när de har kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar