måndag 15 oktober 2012

Bacon?

Adrian fyllde år och önskade sig en hel massa bacon. Så jag bestämde mig för att göra en tårta som skulle likna bacon. 
Gjorde egna tårtbottnar och sen vit cokladfluff och hallonmousse till fyllning. Täckte sedan tårtan med smörkräm som jag färgade i olika färger. Var så mycket godare med hemmagjorda tårtbottnar. Och den vita chokladfluffen och hallonmoussen var sjukt goda oxå. Verkade som alla tyckte om den oxå, för den tog slut. =P
Fluffen och moussen gjorde jag på torsdagskvällen efter jobb och ställde i kylen under natten. Fredagmorgon så satte jag igång med resten av tårtan.Gjorde bottnarna och började fylla tårtan senare. Blir ju godast om tårtan får stå och gosa ihop sig ordentligt. Smörkrämen fick ju oxå kletas på sen innan tårtan åkte in i kylen tills jag stack till Romberg för förfest. =)


Innan smörkrämen åkte på

Innan den åkte in i kylskåpet
Tårtbottnar, från kokaihop.se
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
  1. Använd en 2-liters sockerkaksform och bröa den. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret, tillsätt sedan vattnet och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Vänd försiktigt ner ingredienserna med en slickepott.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Vit Chokladfluff
3 dl vispgrädde
180-200g vitchoklad
Häll upp vispgrädde i en kastrull och sätt på medelhög värme. Låt inte det koka! Bryt ner chokladen och rör runt tills det smält. Häll över i en annan behållare och ställ i kylskåpet, minst 5 timmar men gärna över natten. När den senare ska användas så är det bara att vispa upp den till ett fluff och sedan bre på det på tårtan.

Hallonmousse, från Bliminjäst.se
4 gelatinblad 
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. 
Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar