måndag 27 maj 2013

Mors Dag Cupcakes

Ingen missade väl att det var mors dag igår? Bestämde mig spontant när jag vaknade halv 12, efter 4 timmars sömn för att göra cupcakes till firandet. Kollade över vad jag behövde köpa och kom och tänka på en kompis som alltid skämtar om att jag aldrig behöver köpa något när jag ska baka eftersom det enda jag alltid har påfyllt hemma är baktillbehör. Nog hade han ganska rätt oxå, behövde bara citroner och philadelphiaost. Så gick snabbt ner till affären och köpte det.
Som vanligt gjorde jag efter Leila Lindholms recept.
Bakade först dem i vanliga formar som jag sedan pillade av när de svalnat och satte ner dem i höga "wrappers" istället. Prickiga och randiga har jag, som mamma hittade till mig på Netto. Så himlans fina och känns lite lyxigare att äta cupcakes i såna. Som ni ser är de ganska bleka, men de ska de vara.
Sen gjorde jag vanligt Cream Cheese Frosting, även det Leilas recept. Färgade den rosa och hade sedan på lite fint strössel. Ser ni de små hjärtana? Hittade de inne på Lagerhaus, så himla söta. Gillade dem mycket bättre än de stora rosa/lila som man annars kan köpa i vilken affär som helst.
Söta små cupcakes

Eller hur är formarna grymt fina? 
Leilas Classic Cupcakes, 12 st
3 ägg
2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Blanda sen ner det i äggsmeten. Vänd försiktigt ner vetemjölet, bakpulver och saltet, vispa INTE för då blir muffinsen stenhårda.  Blanda sist i skal och saft av en citron. Grädda i ugnen ca 15 min.

Leilas Cream Cheese Frosting, räcker till 12 stora cupcakes
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
100 gram creme cheese, tex philadelphia
1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft (kan alltid spara undan 1 msk från citronen du använde tidigare)
Eventuellt karamellfärg och strössel

Vispa ihop alla ingredienser i en skål.
Jag brukar vispa ihop allt utom florsockret först och sedan tillsätta florsocker tills jag får en konsistens jag tycker om. Så vet faktiskt inte om jag använder mer eller mindre än 5 dl eller kanske precis 5 dl. =P

Bakade ni något speciellt för mors dag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar