Gelatin i blöt |
Socker, glykos & vatten |
Upp till 120 grader ska det |
Äggvitor vispade ordentligt |
Visst ser det supergott ut? |
18 gelatinblad
5dl strösocker
2dl vatten
1-2msk glykos
2 äggvitor
2tsk vaniljsocker
ca 0,5dl cholkadsås
0,5dl florsocker
0,5dl maizena
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5-10 min. Koka upp socker, vatten och glykos till 120 grader. Vispa äggvitorna till ett skum i en rostfri bunke.
Häll sockerlagen, i en tunnstråle, ner i äggvitorna samtidigt som du vispar (har stod jag och tänkte att det hade varit väldigt praktiskt med en Kitchen Aid ;P ). Vispa ytterliggare ca 10min tills smeten är blank och väldigt kladdig.
Lyft upp gelatinbladen ut vattnet och smält i en kastrull, de smälter väldigt fort så gå inte ifrån spisen! Vispa ner gelatiner i smeten och vispa ett par minuter till. Vänd ner vaniljsockret.
Blanda florsockret och maizenan och sikta ca hälften över en form. Detta är för att marshmallowsen inte ska fastna, så se till att det blir jämnt i hela formen. Häll ner smeten. Ringla chokladsås över smeten och dra med en kniv eller liknande för att få ett fint mönster. Låt stå i rumstemperatur över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar