Igår kväll var familjen Ekdahl här på julmys. Inne hos Leila hittade detta recept på Glöggsangria. Att göra på en hel box kändes dock väldigt mycket. Så mamma och jag tredelade receptet, så ni får receptet så som jag gjorde det.
Glöggsangria1 liter röd vin
2 dl strösocker
1 påse glöggkryddor
6,5 dl apelsinjuice
6,5 dl tranbärsjuice
Citrusfrukt i skivor
Is
Värm rödvinet med socker och glöggkryddorna. Det ska inte koka, för då försvinner ju alkoholen. Ta av från spisen och låt svalna helt. Sila bort glöggkryddorna och häll i juicen. Innan servering så skär ner massor av citrusfrukt, jag tog en apelsin, en citron och en lime, och häll på massor av is.
Vi tredelade som sagt receptet och det blev hur mycket som helst över. Så vi tig fram det igen på julafton och även där blev det över. Så det krävs att man är ett riktigt stort sällskap för att originalreceptet ska gå åt. Första kvällen var vi 9 personer som drack av den...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar