Det blev Blueberry Lemon Cupcakes med White Chocolate Frosting receptet är Leilas. Tyvärr var jag slarvig och fick bara en bild, som inte ens blev bra. =(
Men goda var de.
Enda bilden jag lyckades ta. Romberg ville vara speciel med lila sanding sugar, så är hennes som inte ser ut som alla andras. =P |
Blueberry Lemon Cupcakes, 12 st
Recept från Leila Lindholms Hello Cupcake
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,75 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 2 citroner
2,5 dl färska blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Smält smör, häll i mjölk och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulvrer och salt och vänd ner det i smeten. (Vispa inte ner det, så blir muffinsen tunga och inte särskilt roliga). Blanda i skal och saft från citronerna. Varva smeten med blåbären i formar, fyll de till ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.
White Chocolate Frosting
Hämtat från Leila Lindholms böcker
200 g vitchoklad
200 g philadelphiaost
Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Låt svalna lite och rör sedan ihop med philadelphian. Spritsa/bre sedan på cupcakesen. Jag brukar låta det stelna lite innan jag spritsar, då blir det lättare att spritsa utan att det rinner ner för kanten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar