Receptet är lånat från The Hummingbird Bakery i London och finns i deras bakbok som jag fick av farbror med familj i födelsedagspresent 2012. Jag har ändrat receptet lite, så ni får mitt lite ändrade recept.
Dekorerade med hjärtan av sugarpaste och småströssel. |
Red Velvet Cupcakes, 12 st
recept adapterat från Hummingbird Bakery
60g osaltat smör
1,66 dl strösocker
1 ägg
0,25 dl kakao
1,5 msk röd hushållsfärg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl filmjölk
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vitvinsvinäger
Cream cheese frosting
5 dl florsocker, gärna siktat för att bli av med eventuella klumpar
50 g smör
125 g cream cheese
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker tills smeten är fluffig. Vispa sen ner ägget tills det är riktigt välblandat.
Blanda kakaon och hushållsfärgen i en skål tills det blir en tjock, mörkröd massa. Tillsätt kakaoblandningen i smörsmeten och vispa noggrant tills det är helt jämnt färgat. Skrapa gärna med en slickepott längs kanterna så du verkligen får med allt. Vispa ner hälften av filmjölken. När filmjölken är nervispad tillsätt hälften av mjölet och vispa. Tillsätt sedan resten av filmjölken och mjölet. Vispa tills smeten är slät och fin. Vispa ner salt, bikarbonat och vinäger på låg hastighet. (Det ska bubbla om bikarbonat och vinägern så oroa er inte för det). Höj hastigheten något och vispa några minuter.
Fyll formarna till 2/3 och grädda i ugnen 20-25 minuter.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Håll den vit, det gör sig bäst mot dem röda cupcakesen. Bred eller spritsa på frostingen när cupcakesen har svalnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar