Igår för fars dag satte jag alltså klockan och tog mig upp och bakade dessa frukostmuffins. Jag tycker de är grymt goda! Receptet har jag hittat i "Det bästa från Magnolia Bakery".
Hallon/Cream Cheese muffins, 12st
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljsocker
225g cream cheese
110g rumstempererat smör
2,5 dl socker
2 rumstempererade ägg
4 msk mjölk
Hallonsylt
Sätt ugnen på 180 grader och förbered en muffinsplåt med formar.
Vispa ihop cream cheese, smör och socker tills det är mjukt och smidigt, ca 3 min med elcisp. Tillsätt äggen och vispa ordentligt. Blanda i mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och mjölk. Blanda försiktigt, smeten får inte vispas för länge.
Fyll formarna till 2/3. Droppa ner ungefär en tesked sylt i varje muffins och dra runt med en kniv för att få ett fint mönster.
Grädda i ugnen 15-20 min. (25-30 min om du gör stora muffins) Låt svalna, strö eventuellt över lite florsocker när de svalnat. Jag skippade florsockret eftersom jag skulle ha med dem ut till Tygelsjö.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar