Hej! Här kommer två recept som står på min Att-göra-lista :) Hoppas allt gått bra med insparken! //Sanna
Äppelpaj med cornflakestäcke (knaprigt och supergott recept från svärmor!)
4-6 äpplen 5 dl corn flakes 1,5 dl vetemjöl 3/4 dl socker 125 gram margarin ev kanel+socker på äpplena 20 min / 225 grader
Ooey gooey brownies Tänk på att förbereda dulce de leche innan du börjar baka eftersom den tar drygt 2 h att göra.
120 g smör 120 g mörk choklad 3 dl socker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 3 dl mjöl 2 msk kakao 1 krm salt 100 g hackad mjölkchoklad
150 g grovt hackade marshmallows 1 burk dulce de leche
125 g hackad mjölkchoklad 125 g hackad mörk choklad 1 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk kokas till dulce de leche. Börja med att ta av pappret runt burken. Häll upp vatten i en kastrull så att det täcker hela burken och lite till. Koka upp och låt koka i 1,5 h. Se till att det hela tiden finns vatten som täcker hela burken. Låt svalna och färdig att användas.
Smält smöret i en stor kastull, tag av ifrån plattan och smält ner den mörka chokladen. Rör ner sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtpappersklädd form på 20*30. Häll i smeten och grädda kakan i 175 gr i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut kakan ur ugnen och strö över alla marshmallows och grädda kakan ytterligare en liten stund så att marshmallowsen precis smälter, de ska inte få färg. Låt akan svalna lite.
Bred kolasåsen över marshmallowstäcket.
Koka upp grädden till tryffeltäcket. Tag av kastrulen ifrån plattan och rör ner chokladen och vispa tryfflen slät. Bred tryffeln över kolatäcket. Låt kakan svalna i kyl.
Hej! Här kommer två recept som står på min Att-göra-lista :)
SvaraRaderaHoppas allt gått bra med insparken!
//Sanna
Äppelpaj med cornflakestäcke (knaprigt och supergott recept från svärmor!)
4-6 äpplen
5 dl corn flakes
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
125 gram margarin
ev kanel+socker på äpplena
20 min / 225 grader
Ooey gooey brownies
Tänk på att förbereda dulce de leche innan du börjar baka eftersom den tar drygt 2 h att göra.
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g grovt hackade marshmallows
1 burk dulce de leche
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk kokas till dulce de leche.
Börja med att ta av pappret runt burken. Häll upp vatten i en kastrull så att det täcker hela burken och lite till. Koka upp och låt koka i 1,5 h. Se till att det hela tiden finns vatten som täcker hela burken. Låt svalna och färdig att användas.
Smält smöret i en stor kastull, tag av ifrån plattan och smält ner den mörka chokladen. Rör ner sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtpappersklädd form på 20*30. Häll i smeten och grädda kakan i 175 gr i mitten av ugnen i ca 20 min.
Ta ut kakan ur ugnen och strö över alla marshmallows och grädda kakan ytterligare en liten stund så att marshmallowsen precis smälter, de ska inte få färg. Låt akan svalna lite.
Bred kolasåsen över marshmallowstäcket.
Koka upp grädden till tryffeltäcket. Tag av kastrulen ifrån plattan och rör ner chokladen och vispa tryfflen slät. Bred tryffeln över kolatäcket. Låt kakan svalna i kyl.