Caramel Rolls |
Caramel Rolls
Ojästa vetebullar, ca 25 st
0,5 paket Dry Butterscotch pudding, detta kan vara svårt att få tag i, i Sverige, så ös på med mer socker och kanel istället
4,75 dl brunt farinsocker
0,75 tsk kanel
ca 110 gram smör
Hackade valnötter, frivilligt
Smöra en form.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Eftersom jag själv är en sucker för kanel så brukar jag ösa i en del mer än vad receptet säger.
Häll i en del av de torra ingredienserna i formen, lägg i så många bullar du får plats med. Det ska vara lite space mellan dem i och med att ska kunna jäsa.
Häll över resten av de torra ingredienserna och det smälta smöret.
Lägg över en bitt bakplåtspapper och ställ in formen i kylskåpet över natten. Då kalljäser bullarna över natten.
Ta fram en stund innan bakning så att de blir rumstempererade. Sätt ugnen på 175 grader.
Baka i 30-50 min. Kolla efter 30 min hur de ser ut. I regel behöver de stå inne i 40 min när jag gör dem.
När den är klar så vänd upp dem på en tallrik eller plåt så att de inte fastnar för mycket i formen. Tänk på att karamellen är väldigt varm. Hugg in så fort de svalnat lite.
Mumma!
Det där såg ju syndigt gott ut! :)
SvaraRadera