Har som sagt inga andra bilder på dessa muffins och cupcakes.
Men detta är alltså frukostmuffins med hallon och philadelphiaost. Och detta hittade jag i en annan av mina bakböcker. Kokböcker låter dumt eftersom det är mest bakelser i dem. =P
Men muffinsen blev riktigt goda och jag kommer definitivt göra dem igen, nu när jag kommit på vilka det var. =P
Raspberry Cream Cheese Breakfast Buns, 9-12 st
Receptet är hämtat från Magnolia Bakerys bakbok.
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljsocker
225 g philadelphiaost
110g smör, rumstempererat
2,5 dl socker
2 stora ägg, rumstempererade
4 msk mjölk
1 dl hallonsylt till fyllning, rumstempererad
Sätt på ugnen. Stod inget angivet i grader i receptet, kasst! men jag chansade på 180grader eftersom de flesta muffinsrecepten var på de.
Sikta de torra ingredienserna i en bunke och ställ den åt sidan.
Vispa philadelphiaost, smör och socker mjukt och smidigt, tar ca 3 minuter med elvisp.
Tillsätt äggen och vispa ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och mjölken i ostsmeten om vartannat. Blanda försiktigt, får inte vispas för länge!
Fyll formarna till 2/3. Droppa en tesked sylt i varje muffins och dra runt sylten i smeten så att det bildas ett fint mönster. I efterhand hade jag nog tagit mer än bara en tesked.
Grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna i ungeför 30 min och strö eventuellt över florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar